Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

still getting error 80040154... need help.

Tuned Listener
Posts: 58
Country: USA

still getting error 80040154... need help.

I get "retrieving the COM class factory for component with CLSID {000209FF-00000-0000-C000-000000000046} failed due to the following error: 80040154" when I try to open a word document.  I have tried a suggested fix on this board and have not had any luck.  It happens even with the templates that are installed with ACT....
 
Does any one else have a suggestion.  I am using Act 10. 
Copper Contributor
Posts: 97
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

Hi Russell,
 
Can you explain exactly how you reproduce the error?  You say "when I try to open a word document" -- do you mean that Word will not open any document at all?  Or are you trying to open a Word document/template within ACT!? 
 
Are you using the latest version of ACT!: 10.1.199.0?
 
Have you tried re-installing ACT! and Word? 
 
Thanks,
jason
 
Jason Sellers
ACT! Engineer 2000-2007
Nickel Super Contributor
Posts: 441
Country: UK

Re: still getting error 80040154... need help.

A required dll is missing - you can searh the registry for the com class id and it will tell you which one.  Once you have found the right dll file you can use regsrvr32 in the c:\program files\act\act for windows to re-register the file.  Or you can reinstall act which should register it for you.
 
Tom
New Member
Posts: 20
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

I'm also having a similar problem, although the regkey is different in reference.  Any ideas?  Which DLL is not registered?
Nickel Super Contributor
Posts: 441
Country: UK

Re: still getting error 80040154... need help.

It varies from message to message - the most common one I come across is redemption.dll which is for the outlook integration
 
Tom
New Member
Posts: 20
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

Well my particular error is whenever I set Word 2003 as my editor.  Regardless of if I'm attempting to do a Mail Merge, Edit Template, etc., I get a COM error.  If I set it to Act Word Processor, it works.
 
Using Act 10.0.0.237, Office 2003.  Have tried a full reinstall of everything, and still no idea.
Nickel Super Contributor
Posts: 441
Country: UK

Re: still getting error 80040154... need help.

What is the com error, what build of act? Run a search of the registry for the CLSID specified, it should give you an idea of the name of the dll - it will be the word integration dll that didn't register properly - unfortunately i'm not on my work machine any more so I couldn't help you much more than that until tomorrow.
 
Hope that helps
 
Tom
New Member
Posts: 20
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

Unable to cast COM object of type 'Word.ApplicationClass' to interface type 'Word._Application'.  This operation failed because the QueryInterface call on the COM component for the interface with IID '{00020970-0000-C000-000000000046}' failed due to the following error: Library not registered. (Exception from HRESULT: 0x8002801D {TYPE_E_LIBNOTREGISTERED))
 
Now, the Registry key referred varies from computer to computer, but it's still referring to Word.  I checked the registry key, and there is no referring information in it.
 
 
Copper Contributor
Posts: 97
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

Have you tried upgrading to the latest version of ACT! -- 10.1.199.0?
Jason Sellers
ACT! Engineer 2000-2007
New Member
Posts: 20
Country: USA

Re: still getting error 80040154... need help.

The update did not fix the problem.