Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

issue when install ACT! Pro 2013

New Member
Posts: 4
Country: Vietnam

issue when install ACT! Pro 2013

Hi, 

 

I install the ACT! 2013 on all PC in my office, unfortunately, one laptop had an issue when running ACT! 2013. The installation process is done well but when i start ACT!, the program is just "not responding". I tried to re-install but it doesn't work after all.

 

Anyone can help me with this issue

Nickel Elite Contributor
Posts: 934
Country: USA

Re: issue when install ACT! Pro 2013

What is the full version of your ACT!2013 pro? what is your operating system? Windows 7 pro? etc?

Do you have all your Windows Updates in place? such as .net 4 framework and sql server 2008 etc?

Then if yes, have you applied most recent Service Pak and hotfix?

reference link to download center http://www.act.com/support/download-center/    cheers - FSB

Bill Williams - Owner/Consultant/Trainer at Fill Staff "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://fillstaff.com/backupfolderspro.html - FREE
BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors www.bigactlayouts.com
Protect your Files & Folders with Folder Lock Pro by New Software http://download.cnet.com/Folder-Lock/3000-2092_4-10063343.html
New Member
Posts: 4
Country: Vietnam

Re: issue when install ACT! Pro 2013

Dear FillStaffBill,

 

My ACT is the ACT! Pro 2013 SP1, and my Laptop's OS is the windows 7 Ultimate. I am not sure that i have the lastest  Net 4 framework and sql server 8 or not but I still install the hotfix as your recomemdation. but it's still has the same issue: the ACT still "not responding" when I attempt to run it. 

 

One thing, when I install the ACT! it promted something like i dont have the default email program, but my Outlook office is already the default email client on my laptop. do you think it is the problem?

Nickel Elite Contributor
Posts: 934
Country: USA

Re: issue when install ACT! Pro 2013

[ Edited ]

Possible suggestions? Just guessing a bit. Still dont know your overall environment?  total number of pc's in your network?

 Is your UAC Turned off ? ( turn it off thru control panel ) User acconts / Changes uac settings  etc..

  

Look to see what is different from the problemed pc than the other pc's.

Not sure what you are using for antivirus/firewall, but also recommend you turn it off when doing this sort of install work.

Are you creating Remote Databases?

Please include any and all complete error message information in your forum post.

 

Also

Your service pak1 hotfix3? prob will not install correctly if you do not have the pre-reqs installed.

Look in your control panel / programs and features  

Look for items similar to    

Microsoft SQL Server 2008 R2 something

       and    

Microsoft .net framework 4 something

 

Manually check for windows updates also to confirm.

  If above items are installled, then re-apply the 2013 svc pak1 hotfx3?

 

Also Three links below refer ACT!2013 System Requirements and Installation

http://www.act.com/products/system/2013/

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/detail/a_id/30218/kw/2013%20system%20requirements/sessi...

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/list/p/6512/search/1#s=eyJzZiI6eyIxNzYiOnsiZmlsdGVycyI6.....

 Cheers - FSB

Bill Williams - Owner/Consultant/Trainer at Fill Staff "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://fillstaff.com/backupfolderspro.html - FREE
BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors www.bigactlayouts.com
Protect your Files & Folders with Folder Lock Pro by New Software http://download.cnet.com/Folder-Lock/3000-2092_4-10063343.html
New Member
Posts: 4
Country: Vietnam

Re: issue when install ACT! Pro 2013

HI FSB,

I checked everything, and it seen no problem at all: I have installed Net. Frame work, and SQL server and hotfix... and my laptop is enough for requirements.
One thing that when i install or remove ACT!: it promted like: "either there is no email client or the current mail client can not fulfill the messaging request. Please run Microsoft office outlook and set it as defaulf mail client" But i already set my Outlook as the default email client.

Regards
New Member
Posts: 4
Country: Vietnam

Re: issue when install ACT! Pro 2013

I am using the Microsoft Office 2013, and ACT 2013
Nickel Elite Contributor
Posts: 934
Country: USA

Re: issue when install ACT! Pro 2013

I am not able to help without the full information about your system. Such as your COMPLETE version of ACT!2013?

 

EX: HERE IS THE COMPLETE VERSION OF MY ACT2011 Sage ACT! Pro 2011 Version 13.1.111.0, Hot Fix 6

 

ACT!2013 will not work with Office/outlook2013 unless you meet this criteria BELOW.

This KB article below should help you resolve your issue.

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/detail/a_id/33125/kw/2013%20not%20responding/session/L3... 

 

If that does not resolve, then reference this info for more possible resolve

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/list/p/6512/search/1#s=eyJzZiI6eyIxNzYiOnsiZmlsdGVycyI6....

and

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/list/p/6512/search/1#s=eyJzZiI6eyIxNzYiOnsiZmlsdGVycyI6....

 

Cheers - fSB

Bill Williams - Owner/Consultant/Trainer at Fill Staff "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://fillstaff.com/backupfolderspro.html - FREE
BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors www.bigactlayouts.com
Protect your Files & Folders with Folder Lock Pro by New Software http://download.cnet.com/Folder-Lock/3000-2092_4-10063343.html