Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Word wrap fields in ACT 2009

New Member
Posts: 3
Country: United States

Word wrap fields in ACT 2009

I'm trying to figure out how to get word wrap to work in a contact record field, say, in a User text field. I'm using ACT! 2009 and can't get it to work, but seem to remember that I could do this in ACT 6.0. In 2008 all I get is text on one long line that you have to scroll horizontally to see, although my text box is tall enough for 5 or 6 lines of text.   After entering the text I converted to memo field - suggestion from another post - but it will not wrap
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,652
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

The regular data fields in ACT! 2005 and later don't wordwrap. A memo field will wordwrap.
Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Copper Contributor
Posts: 19
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

Thank you. That helped me today too, in Act 2011 Premium.

New Member
Posts: 3
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

My apologies for dredging up an old topic.... but what if you need to enable word wrap on a non-memo field?

 

Thanks,

DK

Platinum Elite Contributor
Posts: 6,652
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

It can't be done.

Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Copper Contributor
Posts: 108
Country: Canada

Re: Word wrap fields in ACT 2009

How do you get a field to display similiar to id/Status ?

 

When I click field to add,, I can see check boxes, but displayed as signal line with semi colons

 

Thanks

Tom David Moxam
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,652
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

Thats a multi select dropdown and it displays all the selections in the filed. A single select dropdown will only diplay one selection in the field. Not sure from your post just what you want but the status of a dropdown is set in Tools | Denine Fields.

Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Copper Contributor
Posts: 108
Country: Canada

Re: Word wrap fields in ACT 2009

Thanks

 

I see the dropdown check box, can make selections.

Fields displays list seperated by semi colon, so if there are mulitple selections, cannot view all selections

would be easier if it could be displayed in format similiar to id/status

Tom David Moxam
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,652
Country: USA

Re: Word wrap fields in ACT 2009

Edit the layout to make the display field longer.

Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Copper Contributor
Posts: 108
Country: Canada

Re: Word wrap fields in ACT 2009

That is what I have done, but once I have more than a few entries...

 

Tom David Moxam