Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Problems with fonts automatically selected in ACT! 8 Email

New Member
Posts: 4
Country: Australia

Problems with fonts automatically selected in ACT! 8 Email

Hi,

 

I am not sure if anyone has a fix for this.

 

I have all my fonts related to email set for ARIAL in 8 points.

 

If I are on a particular contact in the "contact details" and send an email it opens ACTEMAIL as is should. and has "Hi USERNAME" to begin with.

 

If at this stage I select INSERT then SIGNATURE and place my signature in the email it comes up although is in TIMES NEW ROMAN. Note that when I created my signature I had cut it and pasted it into NOTEPAD first then re cut it back into the signature so as to not carry any HTML code.

 

 

The strange thing is when I am in Actemail and select new email and then put the signature in, it all works fine?

 

Any one have any ideas please?

 

 

Regards, Mark

 

 

 

 

 

 

 

Moderator
Posts: 4,395
Country: USA

Re: Problems with fonts automatically selected in ACT! 8 Email

In ACT! 2006, when sending an email fro the contact detail screen, its loading the emailbody template.  Try editing the emailbody template to make sure its not using Times  New Roman font.
New Member
Posts: 4
Country: Australia

Re: Problems with fonts automatically selected in ACT! 8 Email

Thanks for your help David!

 

I have followed your advice and checked this.

 

The email body template was already set to ARIAL 10.

 

I re saved this and tried again, no luck!

 

Maybe it is a glitch with the program?  The HI <Salutation> section is in ARIAL 10. although when I insert the signature it comes back up as TIMES NEW ROMAN?

 

Is this just a quirk that I have to live with?

 

Thanks