Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Here's today's ACT! saga...

 

I tried backing up the database and ACT! froze, so I rebooted.

 

When I tried to log in, ACT! froze at "Login Completed."

 

I rebooted again.

 

Then I got "Cannot insert duplicate key row in object 'sys.syscommittab' with unique index 'si_xdes_id'... error 2601" and fixed it with SQL2008R2_Express_BackupFix.bat.

 

Now I'm back to ACT! freezing at "Login Completed" again.

 

 

TIA

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64

Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51

Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Here's an update:

 

1. I have the same problem for the demo database.

 

2. I tried renaming the "Home" directory as per Answer ID 22628.

 

3. I tried creating a hole in the firewall as per "VERY slow open speed after 2012 service pack updat..."

 

I guess the next step is to reinstall... again.

 

 

TIA

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64

Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51

Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

The reinstall worked.

 

 

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64

Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51

Platinum Super Contributor
Posts: 5,275
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Glad to hear the issue is resolved! Thank you for posting the update.
Greg Martin
Sage
Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Thanks but the issue is not resolved. I reinstalled this buggy software twice this week.

 

The issue really is that ACT! needs to address the many quirks that should not be there.  I know the product is inexpensive, but I have had to become pretty knowledgeable about its operation just to do simple tasks--event to keep it running.

 

Every few weeks, I wonder if the next bug is the one that will prevent me from using ACT! permanently.

 

 

TIA,

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64 Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51

Nickel Elite Contributor
Posts: 934
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Did you try running ACTDIAG ( db rebuild options )?

http://kb.sagesoftwareonline.com/app/answers/detail/a_id/19675/~/how-to-access-the-act!-diagnostics-...

FSB

Bill Williams - Owner/Consultant/Trainer at Fill Staff "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://fillstaff.com/backupfolderspro.html - FREE
BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors www.bigactlayouts.com
Protect your Files & Folders with Folder Lock Pro by New Software http://download.cnet.com/Folder-Lock/3000-2092_4-10063343.html
Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Thank you for your response.

 

The rebuild didn't work.  Since the trouble exists for the demo database as well as my primary database, it seems to be a problem with ACT! and not any particular database.

 

I reinstalled ACT! three times this week, so far.

 

The rebuild also didn't help memory issues with the document tab, and the fact that hotfix 5 broke the importer.

 

Likewise, the general clunkiness (e.g. inability to edit attachments, instability, crashes, complete lack of security for documents, and most terrifyingly periodic database corruption) remain.

 

I hope Swiftpage will address these very real and disturbing problems before they consider adding bells and whistles.

 

TIA,

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64

Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51

Nickel Elite Contributor
Posts: 934
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

[ Edited ]

Testify Smiley LOL

 

Ok This is sure to work?

Close ACT!

Go back into ACTDIAG

Start

Run

ACTDIAG

Database

Database List

on left of desired database button ( rite click and select option to DETACH Database.

Close actdiag

go to your mydocuments / act / act data / database folder

Open the .ADF file type for that database rather than the .pad file type.

Smiley Wink fsb

ps; What about your other ACT! add-ons?

Since your resinstalled ACT!, did you Reinstall your ACT addons?

I'm just guessing, but maybe one or more add-ons was/is prob?

Maybe one of the add-on dll's got miscombulated? Just guessing.

 

Bill Williams - Owner/Consultant/Trainer at Fill Staff "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://fillstaff.com/backupfolderspro.html - FREE
BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors www.bigactlayouts.com
Protect your Files & Folders with Folder Lock Pro by New Software http://download.cnet.com/Folder-Lock/3000-2092_4-10063343.html
Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Thank you. I will try that next time it breaks.

Copper Contributor
Posts: 131
Country: USA

Re: My ACT! won't work anymore -- it won't get past "Login Completed"

Thanks but that didn't work.  ACT! hangs right after the splash screen and is unresponsive (screenshot attached).

 

It could be the add-ons, but wouldn't they get fixed when I re-install them?

 

 

TIA

 

Sage ACT! Premium 2012 Version 14.1.108.0, Hot Fix 5 (Normal Use)

Sage ACT! Premium 2012 14.0.572.0 Hot Fix 2 (For Importing Contacts)

Win 7 Pro SP1 x64

Outlook 2010 x32 v14

Durkin Impact Business Suite V4.2

Exponenciel Automatic Field Calculations v8.5

Company Wizard v1.1.1.20

Duplicate Wizard v4.0.5.51