Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

ISPA not launching after update

New Member
Posts: 7
Country: USA

ISPA not launching after update

[ Edited ]

After updating with the latest patch (Act! Pro Version 20.1.120.0, Update 4) ISPA no longer launches. it was working perfectly before the update. Any thoughts or known issues?

 

 

Moderator edit: Moved this post to it's own thread.

Administrator
Posts: 1,372
Country: United_Kingdom

Re: ISPA not launching after update

Hi Jim,

Does the sync fail? Act is able to restart the ISPA service as needed, so the fact that it's not running doesn't necessarily mean that it isn't working.

If you're able to sync then make sure that any scheduled syncs go through too.
Platinum Elite Contributor
Posts: 14,505
Country: Australia

Re: ISPA not launching after update

New Member
Posts: 7
Country: USA

Re: ISPA not launching after update

Abbas (sp?) from Act! did a web session with me and solved the problem. We did a few things so I am not sure which fixed it. We uninstalled and rolled it back to a previous version of ISPA. The other thing I do now is end the process in the Task Manager, then relaunch ISPA and it seems to work fine. I have used it repeatedly now to sync with Outlook and will download any further Act! updates since all is well and that is what always messes it back up. Very happy Act! user once again!

Administrator
Posts: 1,372
Country: United_Kingdom

Re: ISPA not launching after update

Glad to hear it's resolved, we'll be keeping an eye out for other users with the same issue, just in case it's something we can prevent in future!
New Member
Posts: 7
Country: USA

Re: ISPA not launching after update

Hi, just updated to patch 7 and ISPA is no longer working. I closed out of all ISPA incidences in the Task Manager and rebooted my computer, The sync from within ACT! is also no longer working, 

Employee
Posts: 262
Country: USA

Re: ISPA not launching after update

 

Hello,

 

Sometimes running an quick repair to Office solves problems.

 

Click Start, and then click Control Panel.
Double-click Programs and Features.
Click Microsoft Office 365, and then click Change.
Select Quick Repair, and then click Repair. You may have to restart your computer after the repair process is complete.

 

 

Platinum Elite Contributor
Posts: 14,505
Country: Australia

Re: ISPA not launching after update

1. What do you mean "not working"? What happens when you try?

2. Have you checked the settings from Act! Preferences?

3. Are you syncing to Outlook or to the 365 server (I find it more reliable to go to the server than via Outlook)?

New Member
Posts: 7
Country: USA

Re: ISPA not launching after update

Turns out the sync in ACT! directly works, it takes about a second and is a blip, nothing else, and I realized the new contact was added to Outlook.

Platinum Elite Contributor
Posts: 14,505
Country: Australia

Re: ISPA not launching after update