Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Act! Pro 2013 won't start.

Silver Super Contributor
Posts: 2,329
Country: USA

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Are you using AVG?

 

Stan


If you would like to get more out of ACT! you can find an ACT! Certified Consultant near you by going to:www.act.com/acc.
-------------------------------------------------------------------------------------
Stan Smith
ACT! Certified Consultant
ADS Programming Services, Inc.
(205) 222-1661
www.adsprogramming.com
www.actwebhosting.com
Click Here to Purchase Act!
GDW
New Member
Posts: 17
Country: United_Kingdom

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Hi Stan

 

Yes I am. Its not a new installation though, could that be the problem?

 

Graham

Silver Super Contributor
Posts: 2,329
Country: USA

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Yes.  AVG came out with an update that blocks Act!.  You need to create an exception for Act!.exe.

 

Stan


If you would like to get more out of ACT! you can find an ACT! Certified Consultant near you by going to:www.act.com/acc.
-------------------------------------------------------------------------------------
Stan Smith
ACT! Certified Consultant
ADS Programming Services, Inc.
(205) 222-1661
www.adsprogramming.com
www.actwebhosting.com
Click Here to Purchase Act!
Silver Super Contributor
Posts: 2,329
Country: USA

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Actually for Act! 2013 I think you need to create an exception for actsage.exe.

 

Stan


If you would like to get more out of ACT! you can find an ACT! Certified Consultant near you by going to:www.act.com/acc.
-------------------------------------------------------------------------------------
Stan Smith
ACT! Certified Consultant
ADS Programming Services, Inc.
(205) 222-1661
www.adsprogramming.com
www.actwebhosting.com
Click Here to Purchase Act!
GDW
New Member
Posts: 17
Country: United_Kingdom

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Hi Stan

 

Created exception for actsage.exe but still it won't start.

 

Created an exception for the whole folder and still same result.

 

Regards

 

Graham

 

 

Silver Super Contributor
Posts: 2,329
Country: USA

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Try exempting sqlsevr.exe and sqlbrowser.exe and see if that helps.

 

Stan


If you would like to get more out of ACT! you can find an ACT! Certified Consultant near you by going to:www.act.com/acc.
-------------------------------------------------------------------------------------
Stan Smith
ACT! Certified Consultant
ADS Programming Services, Inc.
(205) 222-1661
www.adsprogramming.com
www.actwebhosting.com
Click Here to Purchase Act!
GDW
New Member
Posts: 17
Country: United_Kingdom

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Hi Stan

 

A minor breakthrough I think!

 

Switched off broadband and temporarily disabled AVG.

 

Act! started and got as far as the Welcome page.

 

Tried to open an existing database - selected database from list and clicked "open database" but nothing happens.

 

Tried to create a new database but action failed with folowing" ...failed with the operating system error 5 (failed to retrieve text for this error. Reason: 15105)

 

Does this help in any way?

 

Thanks for your help

 

Graha

Silver Super Contributor
Posts: 2,329
Country: USA

Re: Act! Pro 2013 won't start.

That is usually a permissions issue.  Either on the database, the supplemental files or the database share on the server.

 

Stan


If you would like to get more out of ACT! you can find an ACT! Certified Consultant near you by going to:www.act.com/acc.
-------------------------------------------------------------------------------------
Stan Smith
ACT! Certified Consultant
ADS Programming Services, Inc.
(205) 222-1661
www.adsprogramming.com
www.actwebhosting.com
Click Here to Purchase Act!
Highlighted
GDW
New Member
Posts: 17
Country: United_Kingdom

Re: Act! Pro 2013 won't start.

I've also got the following message from Event Viewer:

 

The description for Event ID 1903 from source HHCTRL cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

 

 

Moderator
Posts: 69
Country: United_Kingdom

Re: Act! Pro 2013 won't start.

Hi Graham,

We agree with Stan, the error 5 you mention is usually a permissions issue. Let us know how you get on.

SP is aware of the AVG issue caused by an update to the AV recently and are investigating.

Andrew