Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Act 2013 Network Sync Not Working

New Member
Posts: 5
Country: USA

Act 2013 Network Sync Not Working

For some reason, the network sync is not working on my computers.  I have the parent database installed on a server.  The remote database is installed on my laptop.  When I try to sync from the laptop, I get the following message:

 

"ACT! is unable to connect to the sync server.  Check to be sure "accept incoming sync" is enabled in the main database and that the Network sync service is running.  Also be sure you are connected to your network.  Contact your administrator for assistance."

 

I checked the server and verified that the sync service is running.  Act is also open.  What do I need to do to make it work?

Bronze Super Contributor
Posts: 1,544
Country: United_Kingdom

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

Check if your VPN is working by trying to ping the server.

David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org 
New Member
Posts: 5
Country: USA

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

How do I ping the server?
Bronze Super Contributor
Posts: 1,544
Country: United_Kingdom

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

this website shows how to do a basic ping:

 

http://www.wikihow.com/Ping-an-IP-Address

 

HTH


David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org 
New Member
Posts: 5
Country: USA

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

Thank you for your response.  I pinged the server computer from my laptop and was able to do so.  Ping gave me data about the IP address.  So, I think there is a connection.  But I still cannot get network sync to work.

Bronze Super Contributor
Posts: 1,544
Country: United_Kingdom

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

Now check that they're both using the same port normally 65100.  Also that this port is not being blocked at the server by Windows Firewall.


David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org 
New Member
Posts: 5
Country: USA

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

I know that both sides are using the same port. But how can I check to see if Windows Firewall is allowing traffic to go through?
Bronze Super Contributor
Posts: 1,544
Country: United_Kingdom

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

You need to install MS Telnet as follows:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc771275(v=ws.10).aspx

Then use Telnet to check it can access through Port 65100 as follows:

https://support.terranetwork.net/web/knowledgebase/131/Using-telnet-to-check-port-access.html

HTH

David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org 
New Member
Posts: 5
Country: USA

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

OK, I used telnet from the laptop (remote) computer and the server.  I entered:

 

From the server,

 

telnet 192.168.1.101 65100

 

and from the laptop,

 

telnet 192.168.1.104 65100

 

Each time, the computer from where I typed the command would sit for a fews seconds and then read:

 

"Connecting To 192.168.1.1XX...Could not open connection to the host, on port 65100: Connect failed"

 

I think the port is not open?

Bronze Super Contributor
Posts: 1,544
Country: United_Kingdom

Re: Act 2013 Network Sync Not Working

Correct. The Port is either not open or blocked.

Your problem (like 90%) is not Act! but an IT issue.

David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org