Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

New Member
Posts: 2
Country: USA

Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

I am told that since we upgraded from a previous version to Act! 2012 14.1.108, adding custom fields to the layout is not possible.  I am told this is a bug in this version and that we need to upgrade again in order to add custom fields to the layout?  Is this really the case? 

 

Thank you.

Platinum Elite Contributor
Posts: 6,651
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

I've never heard of anything like that.

Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,537
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

[ Edited ]

Hello K Lewis,
Welcome to the ACT! Community. No, this is not the case. In ACT! 2012, you can most certainly add custom fields to your database and add them to your layout. Are you having an issue when you try to do this?

Greig Hollister

Note: Effective 6/1/13, Sage no longers provides support for the Act! software. This is now provided by Swiftpage.

Silver Contributor
Posts: 1,813
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

I"ve never heard of this. What happens when you try? any error?

Test Drive Act! and Quickbooks over Citrix http://GoTryAct.com

Jon Klubnik| ActTrainer.com
(866)710 4228

ACT! Certified Consultant / ACT! Premier Trainer / ACT! Hosting Provider

New Member
Posts: 2
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

Thank you Greig.

 

Yes, The fields that were created several years ago (when we were using an older version of ACT!) are not accessible to add to a new layout. 

 

Any advice?

Platinum Elite Contributor
Posts: 6,651
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

That means they are likely already some place on the layout. On e test is to start a new empty layout and see if you can add those fields. If so they are already placed somewhere in your existing layout.

Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,537
Country: USA

Re: Act! 2012 - Fields not appearing on new layout?

[ Edited ]

If you go to the Tools menu, and select Define Fields, do you see the fields in that list? Or if you click the dropdown arrow under Contact Field at the top of the left-hand navigation bar, do you see those fields listed? These will tell you if the fields are in your database.

Greig Hollister

Note: Effective 6/1/13, Sage no longers provides support for the Act! software. This is now provided by Swiftpage.