Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

ACT! has stopped working

New Member
Posts: 2
Country: Austria

ACT! has stopped working

Hi,

we are using ACT! 2013 15.1.108.

I can open the program and login to the database, after choosing a contact and pressing on documents, I always get the message from windows that ACT has stopped working wiht following error code. But it only crashes if there is acutally a document attached to a contact, if not, the contact opens as usual.

Problemsignatur:
  Problemereignisname:    CLR20r3
  Problemsignatur 01:    ActSage.exe
  Problemsignatur 02:    15.1.108.0
  Problemsignatur 03:    50c11291
  Problemsignatur 04:    mscorlib
  Problemsignatur 05:    4.7.2053.0
  Problemsignatur 06:    58fa6bd6
  Problemsignatur 07:    45c0
  Problemsignatur 08:    7
  Problemsignatur 09:    N3CTRYE2KN3C34SGL4ZQYRBFTE4M13NB
  Betriebsystemversion:    6.1.7601.2.1.0.272.7
  Gebietsschema-ID:    1031
  Zusatzinformation 1:    0a9e
  Zusatzinformation 2:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
  Zusatzinformation 3:    0a9e
  Zusatzinformation 4:    0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

Lesen Sie unsere Datenschutzbestimmungen online:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0407

Wenn die Onlinedatenschutzbestimmungen nicht verfügbar sind, lesen Sie unsere Datenschutzbestimmungen offline:
  C:\Windows\system32\de-DE\erofflps.txt

 

Does anyone knows what could be the problem?

 

Greets,

Nichil

Copper Super Contributor
Posts: 22
Country: United_Kingdom

Re: ACT! has stopped working

Hi Nichill

 

Welcome to the forum.

 

This was a common error that was happening early last year and was down to a Windows update on or after Jan 2016.

 

For your version you will need to remove Microsoft .NET 4.6.1 and then reinstall Act.

It may be worth considering upgrading your Act to the latest version as yours is end of life now and by upgrading you will be ensuring future compatibility.

 

Link to article for removing .NET and reinstalling Act can be found here - http://kb.act.com/app/answers/detail/a_id/38261

 

Regards

Robert

Robert Hupston
Act! Certified Consultant
Web: http://softext.co.uk
Email: rob@softext.co.uk
Tel: 0121 323 2304
New Member
Posts: 2
Country: Austria

Re: ACT! has stopped working

Hi Robert,

 

many thanks for your reply.

 

I am wondering if the Documents will be deleted if I uninstall ACT?

Do I need to make a backup of the User Files or wont they be deleted during the deinstall process?

 

Regards,

Nichil

Copper Super Contributor
Posts: 22
Country: United_Kingdom

Re: ACT! has stopped working

Hi Nichill

 

You shouldn't loose any documents, templates, reports etc you may have created or saved when uninstalling.
These get left behind as well as your database when you uninstall and can be picked back up after reinstall.

 

However as a precaution I always advise to take a manual backup of the database first (inc attachments) just in case the worst happens.

 

Regards

Robert

Robert Hupston
Act! Certified Consultant
Web: http://softext.co.uk
Email: rob@softext.co.uk
Tel: 0121 323 2304
Copper Contributor
Posts: 22
Country: Canada

Re: ACT! has stopped working

I have the same provlem running Act! Pro Version 17.1.169.0 and Windows 7.

Does the Link to article for removing .NET and reinstalling Act apply to my version?  - http://kb.act.com/app/answers/detail/a_id/38261

Thanks.  Alan

Copper Super Contributor
Posts: 22
Country: United_Kingdom

Re: ACT! has stopped working

Hi Alan

 

For your version there is a hotfix available which will rectify the problem so no need to remove .NET or reinstall Act.

 

Read the section for Act V17 and in your case you will need to download and run the Act! v17.1 Hotfix 4

 

Make sure Act is closed down first before applying the hotfix.

 

Let me know how you get on

 

Regards

Robert

Robert Hupston
Act! Certified Consultant
Web: http://softext.co.uk
Email: rob@softext.co.uk
Tel: 0121 323 2304
Copper Contributor
Posts: 22
Country: Canada

Re: ACT! has stopped working

Thanks Robert.

This worked and I am grateful.  

I had just spent two all-nighters reinstalling everything to no avail and was about to give up.

 

I'll post another issue later (my original issue)..

In a nutshell an intermittent Error Accessing Database.   

Needs repeated reboots to eventually get it on.

 

Thanks for your help.  Alan