Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

ACT 2005 Auto Dialer Problems

Accepted Solution Solved
Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States
Accepted Solution

ACT 2005 Auto Dialer Problems

I'm sorry if I am submitting this question in the wrong place but I am a first time user of this site.

 

I downloaded ACT 2005 just recently for a job I am trying to obtain but I cannot get the dialer to work. I keep getting the "Internal phone dialer error 8000019. Try restarting your computer or reinstalling your telephoney software."

 

I've done all that repeatedly. I have taken down my firewalls. I have turned off AVG. I have working headphones and a working mic as part of the headset. I have checked my modem on my computer to see if there are issues there and nothing seems to be helping.

 

I am using XP and I have dsl I believe, my modem controls both phone and internet.

 

HELP!

 

 


Accepted Solutions
Solution
Accepted by topic author Ryn
‎09-25-2015 03:20 AM
Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

It was an internal winmodem. I need an external modem in order to run the program from this computer.

 

Thanks.

View solution in original post


All Replies
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,651
Country: USA

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

The main problem is your version of the ACT! program. ACT! 2005 required an addon for the dialer.
Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

Unfortunately I have no choice in the matter. I have to use this version because this is the one the company requires.  An add on? Is that ANOTHER expense?

 

*getting seriously frustrated now with these work people*

Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

You know I may be telling you the wrong act. I apologize. It is ACT 6.0.
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,651
Country: USA

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

ACT! 6 does not like Winmodems which may be what you have. It also wanted a real phone connected to the modem, not a headset and microphone working through the computer.
Roy Laudenslager
ACT! Certified Consultant
ACT! Report Expert
Durkin Impact Report Designer
www.techbenders.com
royel@techbenders.com
541-343-8129
Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

According to my company I do not have a Winmodem. Just called them now.

 

And when you say "a real phone connected to the modem, not a headset and microphone working through the computer" you mean I would need to add a third line? Or do you mean I need to buy some sort of adaptor from my phone itself to the computer?  Otherwise I see no way to do that unless you can unplug your phone from the modem and plug it into the back of the computer but still access the phone lines.

 

*utterly confused*

Solution
Accepted by topic author Ryn
‎09-25-2015 03:20 AM
Ryn
Copper Contributor
Posts: 5
Country: United States

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems

It was an internal winmodem. I need an external modem in order to run the program from this computer.

 

Thanks.

Platinum Elite Contributor
Posts: 14,384
Country: Australia

Re: ACT 2005 Auto Dialer Problems