Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

Accepted Solution Solved
Highlighted
Copper Contributor
Posts: 20
Country: Canada
Accepted Solution

Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

error: "An earlier version of Sage ACT! has been detected.  To install Sage ACT! Premium (Web) 2013, uninstall your previous version and start this installation again."

 

I have Sage ACT! Premium (Web) 2013 installed.

I attempted to upgrade with administrator privs via ACT! with no success.

I attempted to upgrade with the downloaded file from the download section (actpremweb2013sp1_ca_update) and I get this error.

I tried this upgrade on a fresh install without HotFixes and also with HotFix 2.

 

ideas or solutions?

thanks in advance.

 


Accepted Solutions
Highlighted
Solution
Accepted by topic author calman
‎09-25-2015 03:20 AM
Copper Contributor
Posts: 20
Country: Canada

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

thanks for the replies guys.

 

Bill - yes I had followed those guides trying to get the upgrade to work.

 

Solution:

I requested a download of the Sage ACT! Premium 2013  (access via web) with SP1 from Sage.  Worked like a charm.  

 

Although the upgrade process is buggered when trying to apply SP1 to a prior install, I'm now up and running with this all-in-one full install.

 

 

View solution in original post


All Replies
Highlighted
Platinum Elite Contributor
Posts: 14,849
Country: Australia

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

Highlighted
Copper Contributor
Posts: 20
Country: Canada

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

yes I did by using windows control panel and tried again, same error.

 

I then also followed one of the threads here to manually remove (although it was a 2012 reference) and cleaned up some of the files/dirs/registry and then tried again with no luck.

 

Highlighted
Bronze Elite Contributor
Posts: 1,779
Country: United_Kingdom

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

You should try Advanced System Care http://www.iobit.com/advancedsystemcareper.php

It has a brilliant Uninstaller which has the option to remove all Registry traces.

David Shaw
Act! Certified Consultant since 2001
Office:    +44 (0)1483 714507
Mobile: +44 (0)7977 567 318
E-Mail:    dshaw@act4u.org 
Highlighted
Nickel Elite Contributor
Posts: 988
Country: USA

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

Reference KB Article - Upgrading to ACT!2013

http://kb.swiftpage.com/app/answers/detail/a_id/30313/kw/upgrade%20to%202013 

 

More options reference

http://kb.swiftpage.com/app/answers/list/kw/upgrade%20to%202013/search/1 

Good luck - cheers - FSBill

Bill Williams - Owner / ACT! Consultant / Trainer at FILL STAFF HR "ACT! FOR RECRUITERS"
Manage Your ACT! Backups http://www.fillstaffhr.com/backupfolderspro.html - FREE
Backup your ACT! Databases DAILY using ACT! / File/ Backup/ Backup Database.(Include Attachments).
Also - FREE - BIG ACT! LAYOUTS for Larger Monitors http://www.fillstaffhr.com/bigaldl01.html
Also - FREE - BullZip PDF Printer - Print directly to PDF http://www.bullzip.com/products/pdf/info.php
Highlighted
Solution
Accepted by topic author calman
‎09-25-2015 03:20 AM
Copper Contributor
Posts: 20
Country: Canada

Re: Upgrade fails for Sage ACT! Premium (Web) 2013 to SP1.

thanks for the replies guys.

 

Bill - yes I had followed those guides trying to get the upgrade to work.

 

Solution:

I requested a download of the Sage ACT! Premium 2013  (access via web) with SP1 from Sage.  Worked like a charm.  

 

Although the upgrade process is buggered when trying to apply SP1 to a prior install, I'm now up and running with this all-in-one full install.