Community
Showing results for 
Search instead for 
Do you mean 
Reply

ACT! fails to open with message 'Please contact admin for help installing ACT!'

New Member
Posts: 1
Country: United States

ACT! fails to open with message 'Please contact admin for help installing ACT!'

[ Edited ]

Hello,

 

I am new to the ACT! line of products, however not new to supporting Sage products, having currently managed a MAS200 distribution for the last 6 years.  

 

I have deployed a 5-CAL ACT Premium 2010 Version 12.0.409.0, Hotfix 3 on a Windows 2008 box.  This server hosts the file set and the SQL dbase.  I have developed two modes of deployment:

  • across the LAN via domain
  • across the WAN via a Citrix XenApp web portal which also resides on the same box.

 

I am deploying to LAN clients via a network installation.  The bat file I have written for this is not completely silent.  I have deployed to 10 clients within the domain.  8 of these clients, fully patched Windows Vista Business terminals, and even 2 Windows 7 machines, all residing within my domain.

 

The Citrix web portal works flawlessly. 

The LAN deployments were working fine until yesterday when I attempted to deploy to three new domain clients (all Windows Vista Business terminals). The installation processes completed without a hitch.  No errors reported.  It was when I attempted to launch ACT for the first time on these machines that I recieve the message "Please contact admin for help installing ACT!"  At this point when you click OK on this message the application closes, so I can't troubleshoot any further.  I can't see how this is a licensing issue, be it as I can't even get to a point where I can open up the PAD file.  And obviously, I am the administrator, so it can't be a user rights issue.

 

I am dumbfounded as to what has changed.  Has anybody else experienced this or a variation of it?  Does anyone have a remedy?

 

Thanks,

 

Ben Turner

Jakes Fireworks, Inc.

Message Edited by ben.turner on 11-11-2009 12:45 PM
Platinum Elite Contributor
Posts: 6,537
Country: USA

Re: ACT! fails to open with message 'Please contact admin for help installing ACT!'

I would make sure that User Account Control (UAC) has been disabled on these Vista machines, and make sure that the installation is done under a Windows Administrator login.

Greig Hollister

Note: Effective 6/1/13, Sage no longers provides support for the Act! software. This is now provided by Swiftpage.